foto1
Riquewihr
foto1
Reichenberg (bij Ribeauvillé en Bergheim)
foto1
Haut Koenigsbourg
foto1
Bergheim
foto1
Gezicht op Bergheim


Turckheim.

De mooiste weg naar Turckheim is de weg vanuit Niedermorschwihr. Vanuit het noorden komend sla je in het dorp Ingersheim rechtsaf richting Niedermorschwihr. Als je even niet oplet ben je die afslag zo voorbij, dus kom je bij een rotonde, dan ben je te ver. Overigens is de weg via de rotonde en dan rechtsaf wel veel sneller om in Turckheim te komen, maar mooi is deze weg niet echt.

Via Niedermorschwihr, met de kerk met de gedraaide toren, heb je een mooie dalende weg richting Turckheim. Deze weg is breed en bied genoeg ruimte om op diverse plaatsen te stoppen om te genieten of om foto's te maken.

Ben je eenmaal in Turckheim aangekomen dan gewoon de weg volgen. Je komt dan bij een grote parkeerplaats waar altijd plaats is voor je auto. Je loopt dan onder de poort door en je staat in het ommuurde stadje Turckheim.

's Avonds, in de zomer, heb je daar de nachtwaker. Je kunt met hem meelopen en de ervaring leert dat kinderen dat geweldig vinden, 's avonds meelopen met een man met een lantaarn, zingend en roepend door de straten.

Turckheim heeft ook een camping waar het prima vertoeven is. Het ligt op korte loopafstand van he dorp, dus 's morgens vers brood halen in het dorp voelt echt als vakantie.